Dag 1 - Idstein bij Frankfurt
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Frans
04 September 2024 | Duitsland, Idstein
Dag 1 Eindhoven-Idstein (bij Frankfurt)
Ohja, voor ik het vergeet, we zijn ook via Polarsteps te volgen! Zoek op Frans en Marianne of neem even contact met ons op als je dat wil.
Wat ons vorig jaar niet lukte, is vandaag wel gelukt! Op weg naar Slovenië via Duitsland en Oostenrijk. Maar eerst willen we toch wel een beetje zekerheid van (schoon)vader dat we op reis kunnen. Dus eerst 's ochtends naar Helvoirt voorde laatste boodschappen, medicatie klaarzetten en de trippelstoel instellen. Die stoel was door Marianne aangevraagd en door een "hulp" organisatie 's maandags gedropt bij onze bijna 99 jarige. Geen instructie, geen handleiding en een elleboogsteun die niet meer verstelbaar was. Leve de zelfzorgstaat! Maar goed, de trippelstoel in de keuken lijkt te voldoen, maar eens uitproberen eerst. Om 13.15 uur zwaait Sjannie ons uit en vertrekken we voor de eerste kilometers. Nagenoeg vlekkeloze rit, geen files en de Beruchte Baustellen geven nauwelijks overlast. Af en toe een wegpiraat, maar niemand die ons entert-;). We tanken er 55 liter bij en Marianne neemt het stuur over. Ik puzzel naar camperplaatsen en kom uit bij al een eerder gemaakte keuze: Idstein, een klein dorpje met vrolijke vakwerkhuizen in groen, rood en blauw. Lekker schots en scheef soms, met nog uitbundig bloeiende geraniums in rood en wit.Een kleine burcht, een bruggetje, veel kasseien: niet echt rollator- of rolkoffers vriendelijk. We nuttigen onze eerste schnitzels, ze smaken voortreffelijk. Terug op de camperplaats worden we vergezeld van een kudde speelse en luidruchtige koeien, ze wachten op een snack denk ik. Ook de eerste mug wacht ons op, de hele zomer heb ik ze niet gezien en nu van plan mijn nachtrust te verstoren! Ik probeer iets met n klamboe maar geef dat plan voorlopig op,die is niet erg handig te bevestigen. Op tijd tanden poetsen en naar bed. We zien nog even verbaasddrie - vier campers om 21 uur de camperplaats verlaten, gaan de 's nachts rijden soms? Dan gaat bij ons het licht uit.Morgen de Oostenrijkse grens zien te bereiken.