Wenen, hop on hop off en een concert.
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Frans
27 Juni 2025 | Oostenrijk, Wenen
Met de hop on hop off bus rondje Wenen doen. Langs de Opera, Votiv kerk, en natuurlijk langs bij Sacher hotel voor gebakje, Hundertwasserhaus bekijken, dan door naar tReuzenrad en meer. Het is heet maar te doen...We strijken neer op n terrasje en hoppa, weer n halve liter vlierbloesemlimonade naar binnen! Duurste watertje ooit, 11 euro voor liter water en scheutje vlierbessensiroop. Ohja, twee ijsklontjes, dat verklaart t natuurlijk! Het stadspark door voor standbeelden te spotten van bekende en onbekende grootheden. Strauss, Mahler, Bruckner en Schubert zijn present om de selfies te illustreren. Ook de groepen japanners en chinezen ontbreken niet. We eten (japans, waarom ook niet-;)) wat vroeger dan gebruikelijk omdat we om 1930 uur bij de Muziekverein moeten zijn voor een uitvoering van Vivaldi's Vier Jaargetijden. In de grote Gouden zaal nog wel, bekend van de Nieuwjaarsconcerten. Druk maar niet uitverkocht. Eerste half uur wat werken die ons niet zo bekend zijn, na de pauze de complete Vier Jaargetijden. Worden volgens ons subliem gespeeld door groep van 34 muzikanten: 15 dames, 9 heren. Tien violisten, vier cellisten, twee fagotten (ik dacht eerst dat t grote vapes waren!!), en wat fluitisten. Ohja, ook nog een clavesimpel en twee hoornisten. Man man, vrouw, vrouw, wat speelden ze mooi! Het publiek was zozo, want er werd voortdurend na een stuk geklapt terwijl je dat eigenlijk niet moet doen. Een oudere grijze man in saai pak (stereotype van een gepensioneerd muziekleraar?) zat zich duidelijk aan het geklap te ergeren. De Zugabe was uiteindelijk ook niet aan hem besteed, hij ging eerder weg... Mooie dag en avond gehad, met een koel buitje toe toen we naar de metro liepen. Tegen elven thuis, beetje afgesleten wel. Effe t plakgevoel afspoelen en naar bed. Morgen naar slot Schonbrun.
27 Juni 2025 - 07:56
Martina:
een tip voor Wenen, Zentralfriedhof....als jullie nog tijd over hebben.