2022 Rothenburg ob der Tauber
Blijf op de hoogte en volg Frans
10 Oktober 2022 | Duitsland, Rothenburg ob der Tauber-Wildbad
Ik ben soms een beetje langzaam (echt waar!), dan heb ik alleen nog maar de eerste opdracht van de navigator in gedachten. Dus vanmorgen sloeg ik rechts af van de camping, terwijl die alweer links had geroepen. Zit ik weer op de terugweg naar Oostenrijk! Uiteraard had de menselijke back-up ook al geroepen dat ik LINKS moets, maar ja, ik ben niet alleen langzaam, maar wil -soms- ook nog niet eens luisteren! Of dat erg was!? Nou nee, denk ik, want ik kan heus wel ergens keren toch? En wat denk je? Rijden we zo ineens weer de St. Coloman kerk tegemoet. Gauw afslaan en bij de kerk draaien. Maar, en dan komt het geluk weer om de hoek kijken.....we hebben ineens - dankzij een opgetrokken wolkendek - onbelemmerd zicht op Kasteel Neu Schwanstein en Kasteel Hohenschwangau tegelijk! Niet in de volle zon helaas, maar wel duidelijk zichtbaar. De camera' s moeten wel behoorlijk inzoomen want ze liggen toch een kilometertje of 3-4 weg. Maar je hoort ons (mij moet ik zeggen denk ik) niet mopperen hoor! Na het draaien, kunnen we de goede kant op;-), naar het noorden en een beetje westelijk zodat we dichter bij huis komen. Het einde van de vakantie nadert nu snel. Morgen nog een dag en dan waarschijnlijk woensdag thuis komen.
Maar eerst nog de Romantische Strasse! Deze Strasse is een populaire route van 385 km die langs pittoreske dorpen en steden gaat waar nog mooie historische kernen te zien zijn. Ook het golvende (en golfende) landschap is de moeite waard, zeker nu in de herfst als de bomen verkleuren en veel loofbomen met een goud gele rode gloed getooid zijn. Langs de landschappelijke route die wij nu rijden, vormen de bomen geen uitzondering. Het valt bijna eerder op als de bomen nog groen zijn, dat is toch wel genieten zo! We nemen er de tijd voor, dat kan ook niet anders omdat er vaak langzaam rijdend verkeer voor ons zit. Genoeg tractoren die nog aardappels van het veld halen of zwaar beladen vrachtverkeer. Ons einddoel is Rothenburg ob der Tauber, een schilderachtig stadje dat een ommuurde kern heeft met fraaie kerken, musea en dergelijke. Ook nog te bewandelen stadsmuren, torens en toegangspoorten. Als we tegen vieren aankomen op de camping (TauberRomantik geheten) schijnt de zon en slepen we onze stoelen even naar een zonovergoten plekje dat nog niet bezet is. En als er iemand aankomt en wil settelen, net doen alsof je diep bewusteloos bent! Maar goed, dat hoeft niet, en we hebben een lekker uurtje in het zonnetje! De camping ligt in een dalletje van de rivier de Tauber en als we naar het stadje willen, moeten we een stukje vlak en dan steil omhoog lopen. Fietsen kunnen achter op de camper blijven! Tegen zessen lopen we een beetje te dwalen door het centrum, duiken een oud degelijk restaurant binnen en gaan er nog eens voor zitten! Morgen meer over dit stadje, ik houd het kort deze keer.
10 Oktober 2022 - 22:26
Martina:
specialiteit in Rothenburg is een Schneeball eten.Lekker luchtig bij de koffee..en er is 365 dagen een kerstmarkt.groetjes
11 Oktober 2022 - 11:25
Irma:
Het zit er bijna op voor jullie, bedankt voor al die mailtjes ik heb er van genoten.