Las Vegas -Amsterdam
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Frans
04 Oktober 2017 | Verenigde Staten, Las Vegas
We doen onze gebruikte en ongebruikte bagae in de tassen, de laatste etensresten in onze mond, rommel in de vuilnisbakken en de sleutel van de toiletten en wasmachine in de hand van de receptionist, we gaan huiswaarts! We tanken af en arriveren scherp om 10 uur bij het RV station. Later aankomen kan je een aardige boete opleveren, maar dat vindt je na deze reis niet vreemd meer toch? De oplevering gaat snel, geen problemen aan hun zijde. Wij attenderen ze nog even op een paar lades die niet goed open gaan en de loszittende rubber strip bij de douchedeur. De ontbrekende koekepan die Marianne onderweg heeft gekocht wordt probleemloos en zonder bonnetje vergoed (was maar 5 dollar,), we mogen 9 dollar bijbetalen omdat we het quotum ingekochte mijlen met 30 hebben overschreden, heel scherp van ons ingekocht nietwaar? Dan krijgen we nog drie dollar terug omdat men ons onterecht voor een uur generatorgebruik had aangeslagen. De rv is leeg, -ohja, toch ook maar de rugzakken er nog uithalen -;) en we kunnen de resten etenswaar en gebruikte spullen hier weer achterlaten voor nieuwe rv gangers. Duurzaamheid voorop nietwaar!? Tenslotte worden we naar het vliegvekd gebracht, een kwartiertje verderop. Hier komen we bijna langs het hotel van de schietpartij en zien nog het kapotte raam waar de schutter uit schoot. Op het vliegveld moeten we ouderwets inchecken, dat gaat snel want we zijn de eerste voor die vlucht. We vernemen dat president Trump vandaag naar Las Vegas komt, -hij is er al- om een emotioneel hart onder de riem van nabestaanden, slachtoffer en hulptropen te steken. Diverse nieuwszenders, zo lees ik, hebben er een hard hoofd in of hem dat lukt! We moeten nog even vort maken om de Airforce One van het vliegveld te zien vertrekken maar we zijn nog nooit zo dichtbij -200-300 meter?- een langsvliegende Amerikaamse president geweest! Dan hebben we nog een paar uurtjes om de tijd te verdoen, met lezen, fotos selecteren en weggooien en het laatste weblog te maken. Om 16.45 uur vertrekken we naar Salt Lake City, duurt ca 1,5 uur. Dan even wachten op de aansluiting naar Amsterdam . Daar -en in de rest van Nederland vermoed ik- is de herfts al begonnen, er wordt zelfs een storm verwacht bij de Wadden. Gelukkig, weer een gezond nederlands weertje, dat hebben we gemist -;)! En de afwasmachine-;)))
Thta's all folks¡ Natuurlijk bedankt voor het meelezen en de reacties, tot een volgende keer! Er volgt hooguit nog één weblog over deze reis, ik ben je namelijk nog het B verhaal verschuldigd en ik zal een weblink met foto's sturen.
Groetjes, Frans en Marianne!