Van Assisi naar Spello
Blijf op de hoogte en volg Frans
29 Mei 2017 | Italië, Spello
We starten met een pittige wandeling deze week. 16 km, wandelduur netto 6 uur. Veel stijgen en dalen, maar gelukkig met veel bossen, geen overbodige luxe bij de zomerse temperaturen tussen 25-30 graden deze week! Het beginpunt net na het stadje is wat lastig te vinden, maar deze deze keer ben ik met de GPS aan de gang gegaan, das toch wel handig als je een beter advies wil dan dat je gevoel zegt..... het moet toch daar ergens zijn! Met de routebeschrijving wil het niet elke keer lukken, zo komen we al meteen ergens langs enkele vuile kotten met jankende en keffende honden, zou dat een soort vakantieasiel zijn? Nergens een beheerder te zien overigens. Weldra is het stoempen, langzaam maar gestaag omhoog, gelukkig is het pad zelf vrij vlak en hoeven we steeds naar een goed plek voor de voeten te zoeken. De fauna is niet echt aanwezig, maar de flora des te meer. Ik zie elke 100-200 meter wel weer een nieuwe bloemensoort. Het varieert van kamperfoelie, clematis, kamille, juffertje in het groen, windes in wit en rose, heel veel grootbloemige brem die een heerlijke geur verspreiden. Ook een wtlbloeiende klimmer waarvan de naam me niet te binnen schiet is er continue, een heerlijke parfumgeur verspreidend. Eindelijk komt het klooster in zicht, geplakt tegen de bergwand en omgeven door hoge bossen. Gratis toegang, zoals tot nu toe overal. Grappig detail bij de poort, een afbeelding van Franciscus als dierenvriend (met vogels en een wolf om zich heen) en daarnaast een bordje Verboden toegang voor honden