China dag 21 vervolg
Door: Frans van Eijk
Blijf op de hoogte en volg Frans
25 Oktober 2016 | China, Chengdu
We gaan even de stad verkennen, mikken snel wat chinees fastfood naar binnen (tis al weer 15 uur) en gaan een opgekalefaterd oud deel van Chengdu binnen. Opgekalefaterd is te min uitgedrukt, het ziet er erg goed uit, moderne winkels verpakt in Chinese bouwstijlen, aantrekkelijk gedecoreerd en druk! De straatjes zijn niet breed, ca 10 meter, maar er is vanaf alles te zien en te beleven. Stalletjes met fruit, vleesspiezen, aanprijzingen voor chinees opera, theehuizen, toeristen meuk en betere meuk, etc etc. Kleine terrasjes bij fraaie houten deuren, jongelui die poseren voor een foto, winkeliers die artiesten (of opgeleid personeel) inzetten om hun producten aan te prijzen, een heel gezellig gebeuren! Dat er dan mensen op straat zitten met hun ogen dicht en soms bekkentrekkend van plezier (of pijn, dat is me niet duidelijk) is eventjes verrassend. Wat gebeurt daar dan? Aha, hier wordt een van de oudste beroepen in China uitgeoefend, zo maar open bloot op straat! Wil je ook, vraagt Marianne aan mij. Ik twijfel een kwartiertje maar geef me dan gewonnen, ik wil ook. Hoe duur is het, vraag ik aan de man die me staat aan te kijken? 60 yuan, mmmhh dat is niet duur. Voor twee vraag ik? Ja, voor twee, ga maar zitten zegt -ie. Ik heb er wel vertrouwen in, die man weet wat hij doet, hij doet niet anders de hele dag, oren schoonmaken. Ja, een al hele oude chinese vaardigheid die hier in Chengdu tot de plaatselijke tradities behoort en waarvan ik weet dat ik binnenkort toch ook weer voor een schoonmaakbeurt zou moeten gaan! Dus waarom niet nu? De Pulker heeft een setje van 8 zeer dunne staafjes ter beschikking, een haakje zus, een schepje zo, een veertje , een vegertje, een maatje groter of kleiner, (Size matters, nietwaar Petra?) en tot slot nog licht en een strijkstok. Héééél voorzichtig maar doelgericht voel ik hoe hij binnen in mijn oren te werk gaat. Het prikkelt, het kietelt, een beetje plezierige jeuk af en toe, soms een steekje, voelt al met al goed! En wat er uit komt mag er ook wezen-;))). Ik ken nu ook een Oorgasme-;))).
25 Oktober 2016 - 14:09
Petra Siermans: