China dag 20 vervolg
Door: Frans van Eijk
Blijf op de hoogte en volg Frans
24 Oktober 2016 | China, Songpan Muchang
Als we terug zijn bij de entree van het park lopen we nog even langs de stalletjes, wurmen ons langs de verkopers en komen bij het eetgedeelte aan. Daar waar paddestoel-prutjes vers klaargemaakt worden (lekker), waar je yakvlees kunt proeven (lekker en pittig, doe maar een onsje). Er staan nog meer schaaltjes waar je van kunt proeven en dat laten we niet onbenut! Marianne bezwijkt voor een zakje lekkere grote rode rozijnen of misschien wel een soort abrikozen, mmmhh! In het hotel aangekomen is de "Person on duty" van vanmorgen nog steeds aan het werk. Mazzeltje. Hij begrijpt mijn vraag voor "message?" maar het duurt even voordat de smartphone zijn chinees begrijpt, hoezo "Smartphone!? Uiteindelijk kan ik op het scherm lezen dat de chauffeur ons morgen om 8.30 uur ophaalt, dat is een mooie tijd. Nou nog hopen dat we niet dezelfde crazy driver van eergisteren krijgen, maar we vrezen met grote vreze .... Dan her-activeert de receptionist onze deurpas nog even, dat schijnt hier per dag te moeten gebeuren en kunnen we even gaan liggen. Gelukkig zijn we fatsoenlijk gekleed want plots gaat onze deur open! Een chinese dame schrikt als ze ons ziet en verontschuldigt zich. Heel vreemd, ze heeft dus een digitale deurpas die op onze hotelkamerdeur past! Ik weet niet of ze een gast is of van het personeel, maarja, personeel heeft zich al twee dagen niet met onze kamer en beddengoed beziggehouden, waarom nu dan wel en dan op het eind van de dag? Straks alle belangrijke spullen meenemen en vannacht de deur op slot. Getuige een paar mannelijke hygiënisch artikelen ter voorkoming van ongewenst ziektes, wordt dit hotel ook per uur gebruikt. Das prima, maar niet als wij hier al slapen -;)))!
We gaan op onze laatste dag hier nog voor een sichuan hotpot. Das geen hete marihuana maar een metalen ketel met een basisbouillon, in tweeën gescheiden door een metalen schot die in een uitsparing in de tafel gezet wordt. De serveerster bukt zich om de gasbrander aan te steken, en de bouillon gaat aan de kook! Dan mag je uitkiezen van een grote menukaart wat je er in wil. Suggesties zijn oa:duck blood, fresh goose intestines, boneless duck web (?), kungfu pork kidney slices, fresh pork aorta, duck tongue en boneless chicken feet! Maar wij gaan voor gewoon -;), reepjes varkensvlees, gemengde paddestoelen, zeewier, aardappelen af en toe een pepertje. Dat mag je zelf op smaak brengen met een potje kruiden en smaakmakers, te kiezen uit een rijtje van 20-30 potjes. Er is nauwelijks iets voor het oog herkenbaar, maar gezegend is onze neus, dan weet je plots meer!
We sluiten vandaag maar weer eens af met een You think you can dance? Nou, onze benen doen dat even niet meer, genoeg bewogen!