Reykjavik
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Frans
13 Juni 2015 | IJsland, Reykjavik
Ruim een jaar geleden hebben we kennis gemaakt met IJsland en we gaan dit jaar terug om de rest van het eiland te verkennen. We hebben ca 3 weken de tijd voor zo'n 1500 km, op asfaltwegen waar je niet harder dan 90 km mag en op gravelwegen war je niet vel harder dan 40-50 km kan.We hebben op advies van Sandra-die er al vaker was- een wat grotere 4x4 auto besteld en met een Suzuki Grand Vitara rijden we zaterdags ochtends om 00.30 het vliegveld van Kefkavik af. Tis dan nog licht, dat heb je zo in de zomer zo dicht bij de noordpool! In goed drie kwartier zijn we bij ons hotel, op nauwelijks meer dan 50 meter van ...het vliegveld van Reykjavik! Het is dat we weten dat er niet veel vluchten zijn, anders hadden we gedacht dat we toch echt een verkeerd gekozen hotel hadden. Dus, we slapen redelijk goed, nauwelijks last van vliegtuigen (er landen hier ok niet echt enorme grote vliegtuigen). We doen het ontbijt eer aan en zijn om 10.30 al in de benen, het centrum van Reykjavik ligt op ca 15 minuten wandelen hier vandaan, goed. om energie op te doen, zeker om dat het stralend weer is-;). Helder blauwe lucht, niet veel wind, bijna een zomers gevoel! Maar dat kan niet, want hier is het nog echt lente hoor! Volop narcissen, paardenbloemen, tulpen en nog kale bomen waar net wat jong blad aan begint te gloren. De dag villen we met een bezoek aan de VVV en boeken vast een soort van Jules Verne excursie voor later deze vakantie, genieten van een koffie in t zonnetje op een terrasje in een levendige winkelstraat, struinen door straatjes, lanen, parken met fraaie beelden. Soms is t een jong? vrouwmens dat heel opportunistisch achter een laag haagje -uit de wind- ligt te zonnen in haar monokini, soms van mooie steensculpturen op sokkels. We belanden na wat omzwervingen weer terug bij de oude haven en zoeken de Zeebaron op, een oud vissersrestaurantje waar we vorige keer een lekkere kreeftensoep aten. Doen we nog een keer! Via een tussenstop in een supermarkt en ons hotel wandelen we wat later nog naar een observatorium op een hoge heuvel nabij ons hotel en nemen we de laatste kilometers terug naar de stad voor een avondmaaltijd, dat hebben we wel verdiend dachten we! Om 22.30 uur, de zon is nog niet onder, lopen we nog redelijk monter naar ons hotel terug. Redelijk monter valt Marianne al snel in slaap. Morgen gaan we al een eind noordwaarts. We zoeken wel een route door het binnenland want het wordt weer mooi wandelweer. Groot verschil met vandaag zal denk ik de drukte zijn. Even buiten Reykjavik zijn er nauwelijks dorpen groter dan 4-5000 inwoners. Lekker rustig -;)! Nu nog snel even tandenpoetsen en slaapmasker op.